Gemixte methode hulpverlening

NEI therapie, Neuro Emotionele Integratie.

Wat?

NEI is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is een samengestelde methode uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. Ook ondersteunende middelen vanuit de homeopathie en fytotherapie worden toegepast.

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Dit wordt o.a. gedaan met een bio-tensor (soort pendel) en met spiertesten. Op deze manier kun je je lichaam vragen stellen. 

Voordelen van NEI zijn dat je snel tot de kern van het probleem komt, het geeft waardevolle inzichten, er hoeft niet gepraat te worden omdat jouw lichaam voor je spreekt, het is een zachte methode die iedereen aankan. 

Voor wie?

NEI kan ingezet worden bij elk probleem en ongemak. Dit geld voor emotionele en mentale problemen, maar denk bijvoorbeeld ook aan dyslexie, ADHD, autisme, gedragsproblemen en verslavingen. Ook kunnen oude patronen doorbroken worden, of schadelijke effecten van o.a. stralingen (computers enz.), vaccinaties, voedingsmiddelen, etc. worden getraceerd.

NEI is een milde therapie en is geschikt voor alle leeftijden. 

Waar?

NEI is bij uitstek een methode die gecombineerd kan worden met andere methoden en technieken. Veel NEI therapeuten doen dat ook. Daarom zijn er veel verschillen tussen NEI therapeuten. Ook richten sommige NEI therapeuten zich op een specifieke doelgroep.

Side note: Mijn persoonlijke ervaring is dat een bio-tensor zeker werkt, maar heel gevoelig is voor allerlei energieën en dan vrij snel kan reageren op andere energieën van de therapeut of cliënt waardoor antwoorden niet altijd kloppen. Met een pendel moet je daar ook erg voorzichtig mee zijn.  De ene therapeut is naar mijn idee accurater met de bio-tensor dan de ander en ik vertrouw daarom ook niet blind op een bio-tensor. Het is een heel fijn middel om duidelijkheid te krijgen, maar blijf altijd bij jezelf als iets niet goed voelt. 

Extra info

https://vvnt.nl/over-nei/ 

Sensi Therapie

Wat? 

Sensi therapie is ontstaan uit de behoefte om nieuwetijdskinderen of hoog gevoelige kinderen die lijden onder ongezonde invloeden weer in balans te brengen. We hebben allemaal constant te dealen met stress, giststoffen in voedsel, water lucht, straling, veel prikkels enz. Het zijn vooral de hoog gevoelige kinderen die hier fysieke en emotionele klachten door krijgen. In de reguliere zorg wordt dit niet altijd begrepen of behandeld met medicijnen waar deze kinderen ook heftig op reageren en vaak last van bijwerkingen krijgen. Hoog gevoelige mensen hebben vaak meer baat bij mildere behandelingen.  Om oorzaken van klachten bloot te leggen en deze te behandelen, staan de sensi-therapeut diverse eenvoudige en onschuldige behandelmethoden ter beschikking. Denk bijvoorbeeld aan het wegnemen van spanningen met drukpuntmassage, of het herstellen van inwendig evenwicht met bijvoorbeeld bachbloesems, essentiële oliën of voedingssupplementen.  De oorzaak van problemen worden opgespoord met een biosensor en de behandelingen worden uitgevoerd volgens protocollen die op effectiviteit zijn bewezen.

Sensi-therapie richt zich “in essentie” op:

-het stimuleren van ontgiftingsproces van het lichaam,
-het opheffen van blokkades,
-het meten van mogelijke tekorten in het lichaam,
-het direct op gang brengen van het helingsproces.

Voor wie? 

Sensi therapie is dus ontstaan vanuit de zorg voor hoog gevoelige of nieuwetijdskinderen. Maar het kan in principe iedereen helpen. Tijdens de opleiding is er wel extra aandacht voor deze categorie kinderen, waardoor een sensi therapeut je beter zal begrijpen als je met een hoog gevoelig/nieuwetijds/hoogbegaafd/paranormaal begaafd kind komt of er zelf één bent. Een sensi therapeut gebruikt milde en eenvoudige middelen. Mijn persoonlijke ervaring is dat het effect voor veel mensen dan ook niet altijd als indrukwekkend wordt ervaren, maar hoe gevoeliger je bent, hoe meer voordeel je erbij ervaart. Mijn mening is dat het altijd wel werkt, maar niet iedereen is gevoelig genoeg om dit op te merken. Maar dat geldt voor meer therapieën, daarom wordt het ook vaak als onzin weg gezet. 

Waar? 

Sensi therapie wordt door de therapeuten vaak in een praktijk gecombineerd met andere therapieën. Elke behandelaar heeft dan ook zijn eigen visie, werkwijze en behandelingen. Sensi therapeuten zijn ook op verschillende niveau’s opgeleid, met verschillende modules. De één heeft bijvoorbeeld geleerd over kristallen en een ander meer over oliën of zelfs over ‘past life clearing’. Sensi therapeuten worden ingedeeld met 4 sterren. Hoe meer vervolgopleidingen of modules, hoe meer sterren ze hebben. Op onderstaande website kun je sensi therapeuten vinden:

https://www.sensitherapeut.nl/Pages/Home.aspx

Extra informatie:

https://sensitherapie.nl/wat-is-sensi-therapie/