Energetische hulpverlening

Chakra Healing

Wat?

Chackra’s zijn energetische punten in en buiten je fysieke lichaam. Er zijn er een heleboel, maar 7 ervan zijn de hoofdpunten en die zijn ook het meest bekend. Deze punten liggen langs je ruggengraat en hebben hun eigen kleur en functie. Als chackra’s helemaal nieuw voor je zijn dan ken je vast wel dit soort afbeeldingen. 

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via de meridianen die door een lichaam stromen. Je kunt je je chakra’s daarom voorstellen als benzinestations langs een snelweg waar je energie in plaats van benzine kunt tanken. Net als bij benzinestations, moet die energie ook weer worden aangevuld anders raken ze uit de running. Als je hier zorg voor draagt en ze goed functioneren, kun je evenwichtig leven. Maar wanneer dit niet gebeurt, kan een chakra dicht gaan zitten, blokkeren of juist overactief worden. Dit kan leiden tot psychische en fysieke klachten. Dan kan chakra healing heel welkom zijn en de klachten reduceren of zelfs wegnemen. Chakra’s hebben dus een grote invloed op het evenwicht.

Voor wie?

Eigenlijk is een chakra healing voor iedereen. Of je nu ergens last van hebt of niet, je hebt er altijd baat bij. Iedereen kan wel nog meer in balans gebracht worden. Veel jongeren kunnen ook moeilijk met emoties omgaan en onderdrukken veel. 

Dit is van invloed op je chakra’s en hun werking. Misschien loop je voor je gevoel bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde muur aan in een bepaalde thematiek van je leven. Na een chakra healing kan het dan ineens zo zijn dat je het licht ziet, dat het je zo maar ineens lukt om door die muur heen te breken. Zeker het proberen waard dus! Voor de volgende mensen is een chakra healing zeker een aanrader:

  • Mensen die burn-out of bore-out zijn
  • Hooggevoeligen
  • Mensen die kampen met depressie

Bij een chackra healing hoef je niet te worden aangeraakt en je hoeft ook niet veel te vertellen. Een chackra healer kan meerdere methoden gebruiken om jouw energie weer in balans te brengen. Denk hierbij aan handoplegging, reiki, edelstenen, magnetisme of meditatie.  Een chakra healing werkt lang door en is niet alleen helend, maar kan ook zeer ontspannend zijn. Door je tijdens de healing alleen maar op je innerlijk te focussen, maak je je hoofd leeg en worden blokkades weggenomen.

Waar?

Chackra healing kun je ontvangen van verschillende soorten energetisch therapeuten. Energetische therapie is eigenlijk een verzamelnaam voor heel veel soorten energetisch werk. Je kunt googelen op chackra healing of energetisch therapeut en dan bekijken wat die therapeut precies doet. 

Chackra healing kun je tot op een bepaald niveau, (dat ook weer voor ieder verschillend is) zelf thuis doen met behulp van bijvoorbeeld meditaties, klank en edelstenen. Op youtube kun je vele meditaties en filmpjes met klanken en muziek vinden om zelf aan de slag te gaan. Ik persoonlijk vind de Tibetaanse klankschalen met 1 klankschaal voor elke chackra erg fijn. Alleen ernaar luisteren helpt mij al te ontspannen en meer in balans te komen. Maar anderen hebben weer top ervaringen met het dragen van bepaalde edelstenen, dat heb ik zelf weer minder. Hoe gevoeliger je bent, hoe meer en hoe sneller je het effect voelt. Het doet altijd wel iets, maar niet iedereen is in staat dit ook bewust te kunnen voelen. De wereld van chackra healing is te groot om hier te beschrijven. Er valt absoluut veel te halen, maar het vraagt soms wat experimenteren om te ontdekken wat jou het beste helpt.