Zweefteven bieden kansen

Ik heb in een bijnaam. Het is zweefteef. Hij is soms lief en geinend bedoeld, andere denken echt dat ik de grip op de realiteit verloren heb. Iedereen ziet mij anders en dat is oke.  Iemand kan jou maar zien tot de grenzen van zijn eigen bewustzijn. Ik bedoel daarmee dat iemand die niks met het spirituele heeft, dat hij ook niet die kant van mij zal kunnen zien en begrijpen. Zo iemand trekt dan vaak zijn conclusie dat ik dus wel gestoord moet zijn. Geen probleem, dat ik lig daar niet wakker van. Waar ik wel wakker van lig is dat door die beperkte blik veel mensen alternatieve therapieën niet serieus nemen en daardoor grote kansen op een beter leven laten liggen. Als het niet vanuit het verstand te verklaren is of niet wetenschappelijk aan te tonen is, dan is het voor veel mensen vaak gelijk ook onzin. Beledigingen dat ik niet goed wijs of een oplichter ben kan ik nog verteren, maar ik denk dat mensen met deze manier van denken de mensheid en dus ook onze jongeren te kort doen. 

Zou het niet goed zijn om wat verder te kijken dan het blote oog kan zien? Is het niet handiger om te kijken naar wat werkt? Wordt iemand beter door homeopathie, door EFT, door touch of matrix???  Ja, daar zijn heel veel mensen duidelijk mee geholpen.   Waarom dan zoeken naar ander bewijs en verklaringen???  Lijkt mij niet handig. Heeft er dan iemand schade ondervonden van alternatieve therapieën??  Dan moet je goed zoeken. Veruit de meesten zijn heel erg veilig.  Weet je hoeveel mensen per jaar overlijden aan medicijngebruik? Volgens statistieken 1000 per jaar, maar ik denk dat dit veel meer is. 50.000 mensen belanden per jaar in het ziekenhuis door medicijngebruik. Dat zijn de acute gevallen, maar hoeveel mensen zouden er langzaam vergiftigd worden door langdurig medicijngebruik? En dan de bijwerkingen. Wat een leed veroorzaakt dit! Niet dat ik volledig tegen medicijnen ben, ze kunnen levens redden, maar heel vaak zijn er alternatieven die veel gezonder en effectiever zijn. Maar ja, die kunnen we niet wetenschappelijk bewijzen, want wetenschap kijkt alleen naar de fysieke werkelijkheid. Maar die fysieke werkelijkheid is maar een heeeel klein deel van de complete werkelijkheid. Dat is dus hetzelfde als iemand die blind is en blijft roepen dat licht niet bestaat, want hij kan het niet zien. Logisch dat de wetenschap veel niet kan verklaren en bewijzen. Moeten we dan alles wat maar niet te bewijzen valt negeren??  Ik denk dat het zonde is. Daarbij komt nog dat veel niet eens onderzocht wordt, want daar heeft de farmaceutische industrie geen baat bij. 

Alternatieve, natuurlijke en holistische therapieën hebben al zoveel mensen echt geholpen. Sterker nog, vele vormen van alternatieve therapieën hebben al 1000den jaren miljoenen mensen geholpen. Ze zijn vaak vele vele malen ouder dan onze huidige westerse medische behandelingen, die niet ouder zijn dan ongeveer 100 jaar.   De oude originele vormen van gezondheidszorg heeft de mensheid al 1000den jaren helpen overleven. En nu is het “alternatief”??  

Wist je dat er onderzoek is gedaan naar de resultaten van sjamanen( de medicijnmannen en vrouwen van natuurvolkeren) die mensen met psychoses behandelen? Waar onze zorg niet verder komt dan 20% genezing of langdurige stabiliteit weten sjamanen 75% permanent uit de problemen te halen. Sterker nog, ze weten van deze “psychisch gestoorde” mensen vaak nieuwe healers te maken. Wat wij als stoornis zien, zien sjamanen vaak als een talent dat begeleiding nodig heeft. En waar een psychiater vaak al na een eerste onderzoek iemand levenslang geeft voor borderline of bipolair, blijkt dat alternatieve genezers mensen hier volledig vanaf kunnen helpen. Niet van de een op de andere dag en het vraagt hard werken van de degene die een psychisch probleem heeft, maar mensen kunnen van een stoornis of verslaving af komen. Er is hoop!!!

En daarom heb ik er moeite mee dat “zweefteven” zoals ik, niet serieus worden genomen. Ik ben zelf genezen van een leverziekte door een homeopaat. Ik ben van sociale angsten en faalangst afgekomen door sjamanistische healings en EFT. En ik ben van zeer heftige migraine afgekomen door shiatsu en TRE. Alle drie dingen waarvan de reguliere dokter zei dat ik er maar mee moest leren leven of een pilletje kon nemen om de symptomen te onderdrukken, met vervelende bijwerkingen. 

Nu zie ik jongeren massaal psychisch onderuit gaan. De ene heeft een nog langere lijst met diagnoses dan de andere. Drugs en alcoholgebruik zijn sky high. Zelfbeschadiging is in bepaalde kringen normaal geworden. De GGZ heeft wachtlijsten van maanden. Nu is het natuurlijk zaak wat aan de oorzaken van deze problemen te doen en die liggen naar mijn mening voor een groot deel in de huidige maatschappij, maar als er problemen zijn moeten dit weer hersteld worden naar gezonde normen. Ik denk dat hiervoor grote kansen liggen in de alternatieve, natuurlijke en holistische vormen van hulpverlening. Om deze reden heb ik deze website opgezet. Jongeren en hun ouders zoeken steeds meer naar alternatieven, maar weten hun weg niet te vinden. Het is ook best een jungle van losse praktijkjes, ik snap dat dit niet mee valt. In de reguliere zorg geeft een huisarts aan welke specialist je nodig hebt, maar als je het alternatieve pad gaat belopen, dan moet je dat zelf maar uit zoeken. Vandaar een relatief kort overzicht van therapieën en andere vormen van holistische hulpverlening die hun effect hebben bewezen. 

Maar voor velen is de eerste stap om deze vormen van zorg een kans te geven. Om de mind te openen en verder te kijken dat wat de reguliere wereld te bieden heeft. Het hoeft niet de reguliere zorg te vervangen, maar veel kansen liggen hier, die je bij een psychiater niet gaat vinden. 

En maak a.u.b de holistische hulpverleners niet uit voor oplichters, geldtrekkers en andere nare mensen. Er zullen best wat van dit soort types tussen zitten, maar dit is werkelijk een schijntje vergeleken de wanpraktijken van de farmaceutische industrie. Als je ergens opgelicht wil worden moet je daar zijn. 

Ik mag dan een zweefteef zijn, maar zweefteven zijn meestal mensen die oprecht vanuit hun ziel mensen willen helpen en daar heel veel voor over hebben. Geef zweefteven maar een kans, je kon er wel eens heel veel beter van worden. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *