Transitiejongeren

We leven in een bijzondere tijd. Niet iedereen zal het door hebben of begrijpen, maar de wereld is drastisch aan het veranderen. Er komen beter tijden aan. Betere tijden???? Zal je dan misschien denken. Voor velen zal de wereld eerder een puinhoop lijken. Veel jongeren zien de toekomst somber in, er is zoveel ellende en er wordt juist alleen maar meer ellende voorspeld. Toch gaat de wereld juist de goede kant op, al kan het nu, in 2023 nog even lijken of het achteruit gaat. 

De wereld zit in een transitie. In de overgang van het ene tijdperk naar het andere tijdperk. Dit is al 1000den jaren zo voorspeld, in vele culturen en verschillende plekken op de wereld en de jongeren gaan deze overgang mee maken. Er is de afgelopen paar 1000 jaar veel duisternis op aarde geweest, met oorlogen, armoede, onderdrukking enz., maar het duister heeft zijn tijd gehad. Ik leg dit hier nu even niet tot in diepte uit, maar dit duister, dat op werkelijk alles een enorme invloed heeft gehad, is zijn kracht nu, na 1000den jaren aan het verliezen. De energie van de aarde gaat omhoog en hele lage energieën kunnen niet blijven bestaan. Ze zullen binnen enkele jaren geen vat meer op de mensen hebben en dat zullen we terug zien in het gedrag en handelen van de mensen. 

Alleen die overgang naar een betere wereld gaat niet helemaal vanzelf. Het kwaad dat nog veel invloed op de mensen en de maatschappij heeft zal verdwijnen, maar dan zijn we er nog niet. 1000den jaren duistere machten hebben veel schade bij op de mensen gebracht. Je ziet het misschien wel om je heen, iedereen is eigenlijk geestelijk beschadigd. Bijna iedereen is onzeker en heeft een negatief zelfbeeld. Verslavingen, drugs en alcoholverslavingen zijn overal. Een groot deel van de mensen is gespannen, depressief, angstig, chronisch kwaad enz. Jong en oud hebben psychische problemen, de een erger dan de ander.  Hier zal verandering in moeten komen. Mensen zullen weer moeten helen en in balans moeten komen om op een betere manier met elkaar verder te kunnen. 

Daarbij komt dat de mensen heel veel is geleerd wat niet klopt. Eigenlijk bijna alles. Wat we geleerd hebben over onze geschiedenis, gezondheid, overheid, media, manier van kinderen onderwijzen en opvoeden en ga zo maar door zitten vol met leugens en misverstanden. De intuïtieve jongeren onder ons voelen wel dat er iets niet klopt of hebben zich hier al verder in verdiept. Hierin zal dus ook heel veel hersteld moeten worden. Kortom, er zal in de toekomst veel werk aan de winkel zijn om de wereld, de maatschappij en de mensen te helpen helen van veel ellende wat vele generaties heeft geduurd. Drie keer raden wie dat gaan doen? Een groot aantal van de jongeren van nu!  Jullie zijn speciaal nu op aarde gekomen om de aarde te ondersteunen in deze transitie. Dat zijn niet de ouderen. Sterker nog, zij zullen over het algemeen meer moeite hebben om die overgang te maken, want zij hebben al langer in de “oude” wereld geleefd. Ze zijn veel meer vast geroest in oude patronen en veel volwassenen zullen zelfs in weerstand kunnen komen tegen de veranderingen. 

Dat verklaard waarom veel volwassenen nu veel moeite hebben om jongeren te begrijpen. Dat is altijd al zo geweest, maar in deze tijden is het denk ik nog wat meer. Want de jeugd van nu gaat alles heel anders doen dan generaties daarvoor. Je ziet het al, veel jongeren zien de toekomst van een 9 tot 5 baan tot hun 70ste niet zitten. Ze willen meer vrijheid, meer vanuit het hart leven, meer met de stroom van het leven mee. Veel kinderen kunnen bijvoorbeeld niet meer leren wat hun niet interesseert. Ze willen zich niet laten leiden door een vast schoolprogramma dat voor iedereen hetzelfde is. Ze willen leren wat hun passie is en eigen unieke talenten en daar hun eigen ding mee gaan doen. Op een dieper niveau begrijpen veel jongeren al vaak zonder het zelf door te hebben dat de ziel een kompas heeft en dat spreekt door interesses en passie. Iets anders niet willen leren is vaak geen luiheid, dat is leven naar je eigen blauwdruk. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe en waarom jongeren tegenwoordig anders in elkaar zitten dan oudere generaties en waarom jongeren veel verkeerd worden begrepen. 

Het probleem is, de nieuwetijdsjongeren zitten nog in het oude systeem en dat geeft heeel veel problemen!! Hier lopen veel jongeren nu in vast. Het valt niet mee om een transitiekind te zijn. Ze zijn gevoelig in een harde wereld. Het zijn vrije geesten in een wereld van vaste regels en protocollen. Ze eisen gelijkwaardigheid in een wereld van hiërarchie en autoriteit. Ze willen hun hart volgen in een wereld dat alleen het verstand volgt. Ze voelen en zien de spirituele werkelijkheid in een wereld die alleen de fysieke wereld erkent. Het zijn de nieuwetijdskinderen, ik noem ze ook wel transitiekinderen. Ze komen de nieuwe wereld vorm geven.

Maar het valt niet mee. Het is momenteel een strijd en er is een groot deel dat flink onderuit gaat of zelfs letterlijk sneuvelt aan een overdosis of zelfmoord. Veel jongeren zijn compleet de kluts kwijt, checken emotioneel uit en/of zijn nergens meer voor te motiveren. Ze zien de zin er allemaal niet van in.  Ze ontwikkelen gedragsproblemen en ga zo maar door. Ze begrijpen niet wie ze zijn en wat ze moeten doen. Tussen de huidige systemen en wie ze werkelijk zijn ligt een lange brug in de mist. Ze vallen om in oude systemen van onderwijs, gezondheidszorg, media, opvoeding enz, systemen waar ze moeilijk in kunnen leven. 

Maar uiteindelijk gaan zij het als collectief wel redden. Oude systemen zullen vallen en nieuwe zullen ontstaan. Veel van die nieuwe systemen, met meer rust, vrijheid, gelijkheid, flow, liefde  enz.  zullen ontstaan uit het werk van deze jongeren. Voor dit werk zal er ook steeds meer ruimte komen. We gaan, linksom of rechtsom, op een nieuwe manier leven, waar de mensen gelukkiger van zullen worden. 

De jongeren die zich aangetrokken voelen tot deze website zullen de kartrekkers zijn. Zij hebben nog veel te doen. Zij zijn belangrijk. Voel jij dat je niet in de systemen past? Voel jij dat zaken niet kloppen? Voel jij misschien wel alsof je helemaal niet op deze planeet hoort? Dan ben je hier om een nieuwe te creëren. Geef dan niet op, het wordt echt beter en je bent hier niet voor niets. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *