Introductie Info Hulpverlening

In mijn praktijk doe ik nu enkele jaren readings en healings voor kinderen en jongeren. Via deze weg heb ik veel gehoord dat jongeren vast lopen in de reguliere zorg of er zelfs schade door ondervinden. Niet dat ik de reguliere zorg wil afbranden, maar feit is dat veel jongeren hier niet verder mee komen. Ik heb vaak de vraag gekregen; we zoeken alternatieven, maar wat??!!  Mensen weten niet wat er allemaal is, wat allemaal mogelijk is en het is een jungle waar je in verdwaald kan raken. Daarbij komt dat veel van deze hulpverlening niet vergoed wordt vanuit de verzekering, dus even proberen kan een duur grapje worden. Met deze website wil ik helpen om inzicht te krijgen in wat er allemaal aan alternatieve geestelijke zorg bestaat en om te kunnen vinden wat ook echt bij jou past. Want ook hier geldt, iedereen is uniek en niet iedereen heeft baat bij dezelfde therapie. 

Op deze pagina worden een aantal holistische therapieën en vormen van hulpverlening kort en overzichtelijk beschreven. Deze therapieën zijn uitgezocht op geschiktheid voor jongeren van ongeveer 14 t/m 24 jaar (enkele vanaf 16) en op de effectiviteit bij mentale, emotionele en spirituele klachten. Veel van deze therapieën zijn in mijn ervaring makkelijker, effectiever en gezonder dan reguliere therapieën.  Ik wil met deze website mensen helpen om holistische therapieën een kans te geven en hun weg in deze wereld te kunnen vinden. 

Onderstaande therapieën zijn voor het gemak en overzicht onderverdeeld in categorieën. Niet dat ze allemaal in hokjes te plaatsen zijn en vele zijn in meerdere categorieën te plaatsen, maar het helpt wel om een beetje de bomen door het bos te kunnen zien. 

Jezelf helen en gelukkig maken kan via verschillende ingangen. Zie jezelf als een kamer met meerdere deuren. Je wil je kamer opruimen, maar dan moet je eerst naar binnen en dan kan je kiezen tussen meerdere deuren. 1 deur is bijvoorbeeld door het lichaam, een andere is via de ziel, weer een ander is via mentale processen. Praat je niet graag, dan kun je beter werken via het lichaam. Zie jij verder dan de fysieke wereld, dan kan via de ziel werken erg fijn zijn, maar vind je dat gezweef, dan kun je misschien beter mentaal aan de slag gaan. Kijk wat bij jou past. 

Het is best een kunst om de juiste therapie, zorg of oplossing voor jou te vinden! Ik hoop dat deze informatie je daarbij helpt. 

Teaching bij Pirple wind in Wageningen