Boekentips voor jongeren

Christina von Dreien

Christina is een jongvolwassen vrouw en zij is met een bijzonder hoog en multidimensionaal bewustzijn geboren. Al heel jong laat ze zien hoeveel wijsheid en kennis ze heeft over de aarde, de mensheid, het universum, andere dimensies enz. Vooral deel 3 vind ik persoonlijk erg interessant. Ze legt uit in welk proces de aarde nu zit, waar dit volgens haar allemaal naar toe gaat en hier geeft ze een heel mooi beeld van de toekomst. Ik denk dat veel kinderen van deze tijd die hoog sensitief zijn, die paranormale ervaringen hebben of ook een hoger bewustzijn hebben veel van dit boek kunnen leren over wat ze nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn. Ik zelf herkende ook veel van haar ervaringen. Dingen die ik nooit met iemand besprak beschrijft zij in dit boek en dit hielp mij weer om mijzelf en mijn ervaringen beter te kunnen begrijpen. Alle delen zijn erg mooi en makkelijk te lezen. 

Deel 1: Tweeling als licht geboren (door moeder geschreven over de start van Christina’s leven.)

Deel2 : Het visioen over het goede. (het leven van christina tot haar 18de beschreven door haar moeder)

Deel 3: Bewustzijn schept vrede (geschreven door Christina zelf, mijn favoriete deel) 

christina tweeling las licht geboren
christina het visioen over het goede
christina bewijstschijn schept vrede

Norma Prikanowski

Dit is een praktisch handboek met coaching, technieken, tips en oefeningen. Een boek dat naar de kern gaat van het kind en kennis overbrengt over de achtergrond van over-gevoeligheid bij zowel de hooggevoelige kinderen, paranormale kinderen, maar ook bij kinderen met ADHD en autisme.

Een gedegen handboek dat zowel ouders, leerkrachten en professionals zal ondersteunen.

 Norma Prikanowski heeft ook een eigen holistisch gezondheidscentrum ‘Ashana holistic care’ in Tegelen voor o.a. kinderen en jongeren die hoog gevoelig en/of paranormaal begaafd zijn en die autisme of ADHD hebben. 

https://ashana.info/ 

Drs. K.M.W. Janssen

handboek voor overgevoelige kinderen

Paul Harrington

The secret voor jongeren.

‘The Secret voor jongeren’ onderzoekt de ‘De wet van de aantrekking’ vanuit het perspectief van jongeren. Alle onderwerpen uit het leven van jongeren – zelfbeeld, relaties, school, familie, ambities, waarden en dromen – worden in dit boek behandeld.
Het boek leert jongeren het heft in eigen handen te nemen, zodat zij het leven niet onzeker tegemoet treden en in staat zijn hun dromen te verwezenlijken. 

Mijn persoonlijke mening is dat het heel waardevol is voor jongeren om de wet van aantrekking te leren kennen en dit boek geeft een goede basis, maar niet iedereen zal meteen merken dat het werkt. Dit komt doordat jouw innerlijke wereld jouw uiterlijk wereld weerspiegeld en als jouw innerlijke (vaak onbewuste) overtuigingen, trauma’s en emoties niet matchen met wat jij wil manifesteren, dan zal het ook niet gebeuren. De wet van aantrekking heet ook wel de wet van spiegeling. Je moet van binnen zijn wat je buiten je wil zien. Als je bijvoorbeeld continue visualiseert dat je miljonair bent, maar jij hebt onbewust de overtuiging dat rijke mensen slecht zijn, dan gaat dit boekje niet voor je werken. Naar mijn mening is de secret te simpel uitgelegd, waardoor een hoop mensen er niet meer in geloven en teleurgesteld raken. De wet van aantrekking werkt, maar het vraagt meer dan visualiseren en gedachten om echt te creëren wat je wilt. Je zal jezelf vaak diep van binnen moeten “herprogrammeren” en “helen” om in je uiterlijke wereld je wensen werkelijkheid te kunnen maken. Dus wil je dat dit voor je werkt? Onderzoek wat er in jou leeft. En ga dan met dit boekje aan de slag. 

the secret voor jongeren

Ellen van der Ende en Mariëtte Verschure

Jong en hoog gevoelig, hoezo anders?!

Informatie, oefeningen en tips voor hoog gevoelige jongeren. 

Ben je tussen de 12 en 21 jaar en wil je meer weten over hoog gevoeligheid, dan is dit boek voor jou. Je kunt lezen over wat hoog gevoeligheid is en hoe je ermee om kunt gaan. Vragen die aan de orde komen zijn: Waarom voel ik me anders dan anderen? Waarom kan ik vaak geen diepere gesprekken voeren met mijn vrienden? Hoe komt het dat ik na een schooldag zo moe ben? Hoe komt het dat ik stemmingen of emoties kan aanvoelen? De vele oefeningen en tips helpen je om nog krachtiger te worden of beter in balans te blijven. Je kunt zelf kiezen wat bij je past. Ook vertellen enkele hoog gevoelige jongeren hun ervaringen.

Zeer praktisch en holistisch boek, waarschijnlijk vol herkenning. School, relaties, voeding, ontspanning komen ook aan de orde. Mooi boekje als je net ontdekt hebt of vermoed dat je hoog gevoelig bent.  

jong en hoog gevoelig

David dewulf

Mindfulness voor jongeren. 

Het eerste mindfulnessboek speciaal voor jongeren Mindfulness is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste methodes om stress te bestrijden. Deze wetenschappelijk onderbouwde meditatie- en aandachtstechniek kan ook voor jongeren en studenten een wereld van verschil betekenen. Dit boek is speciaal voor jongeren geschreven en toont aan de hand van een praktisch 8-stappenplan hoe mindfulness een weg kan zijn naar meer zelfvertrouwen, minder piekeren, minder stress en positief denken. Met vele bruikbare tips en oefeningen, geschreven. 

mindfulness voor jongeren

Marjanne Huising

Kruidenkracht voor tieners.

‘Kruidenkracht voor tieners’ is een boek voor jongens en meisjes die willen weten hoe ze met kruiden allerlei problemen kunnen oplossen. Variërend van puistjes en menstruatieklachten tot eetstoornissen en onzekerheid. Problemen waarmee ze ergens tussen de 10- en 20-jarige leeftijd te maken kunnen krijgen. Een paracetamolletje is zo geslikt en kan best even helpen, maar het is veel mooier als het lichaam zichzelf kan genezen en de klachten wegblijven. Niet alles is met kruiden te verhelpen, even voor alle duidelijkheid. Kruiden hebben geneeskracht en ze kunnen ook beïnvloeden hoe je je voelt. En hoe je je voelt, is weer van invloed op de klachten die je hebt. Daarom gaat dit boek over kruidenkracht veel verder dan een zalfje voor een zere teen en gaat het ook in op de energetische kracht van kruiden. Marjanne Huising is al vele jaren kruidenvakvrouw en geeft in dit boek veel informatie, tips, recepten, testjes en doe-dingen waarmee je de kracht van kruiden kunt ontdekken. De 28 kruiden in dit boek kun je in je directe omgeving vinden: in tuin, park, bos, weiland of soms zelfs gewoon verdwaald in een plantenbak op het balkon. Marjanne heeft de kruiden gekozen die helpen bij de meest voorkomende problemen bij tieners.

kruiden voor kinderen

Yvonne Toeset

hEFTig!

Heftig! Hét zelfhulpboek voor jongeren met behulp van EFT. EFT (Emotional Freedom Techniques) is een simpele en doeltreffende techniek waarbij je je gedachten vestigt op jouw specifieke klacht terwijl je met je vingers acupunctuurpunten beklopt. Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en effectieve methoden om meer innerlijke rust te ervaren en die wereldwijd door miljoenen mensen wordt toegepast. Heftig! is het beste EFT boek voor jongeren die willen werken aan hun uitdagingen. Geschikt voor ouders en leerkrachten, therapeuten en mediators die pubers zien vastlopen in de veel vragende maatschappij. Heftig! bevat 23 speciaal gemaakte instructiefilmpjes die met behulp van een QR-codes te scannen en te bekijken zijn. Het werkboek om te oefenen kan los besteld worden. Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief) maken we verbinding met de herinnering zodat we die in het hier en nu weer kunnen voelen. Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van acupressuur: we bekloppen een aantal punten op gezicht, lichaam en handen waardoor de negatieve spanning wordt geneutraliseerd. De herinnering aan een vervelende of traumatische ervaring zal niet verdwijnen, wel de emotie die daaraan gekoppeld was. Heb je EFT goed toegepast op een specifiek probleem, dan zal dit een blijvend effect hebben. EFT kun je inzetten voor elke probleem dat een spanning- of stresselement bevat.

heftig

Solfrid Raknes

De helpende hand, eerste hulp in lastige situaties voor jongeren. 

Iedereen weet dat het handig is een pleister te plakken op een schaafwond. Maar weet je ook hoe je kunt omgaan met een lastige situatie, waarin onprettige gevoelens de overhand hebben? Weet jij hoe je jezelf kunt helpen, mét of zonder steun van mensen in je omgeving? De Helpende Hand is een hulpmiddel om alledaagse en veelvoorkomende lastige situaties beter te hanteren. Je leert over vervelende Rode gedachten en helpende Groene gedachten, en je leest hoe je kunt proberen om vaker fijne gedachten te hebben. De Helpende Hand is een veelgebruikte methode uit Noorwegen, ontwikkeld door psycholoog en onderzoeker Solfrid Raknes.

de helpende hand

Corien Susan Bögels

Het giga-chille Yogaboek

Het giga-chille yogaboek is een rijk geïllustreerd oefenboek voor kinderen en jongeren en hun ouders. De paginagrote illustraties geven de yogahoudingen stap voor stap duidelijk weer. In dit omdraaiboek staan in het ene deel de yogahoudingen voor kinderen en in het andere omgedraaide deel de yogahoudingen voor jongeren.

Het giga-chille yogaboek bevat per deel 30 oefeningen. Er zijn houdingen die op kalmte en rust zijn gericht en houdingen die energiek en gefocust maken. Je kunt de houdingen alleen doen of samen met anderen. En je kunt ook heel mooie series van houdingen uitproberen.

yogaboek

Michael Pilarczyk

Master your mindset

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Dit boek gaat over levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht?
Master Your Mindset bevat een vragenlijst over zelfinzicht en een beschrijving van Michaels twaalfstappenstrategie.

Naast The secret is dit ook een mooi boek om de wet van aantrekking beter te begrijpen. Michael Pilarczyk helpt je jouw droomleven te creëren en ja, er is heel veel mogelijk. Hij legt naar mijn persoonlijke mening beter de principes van innerlijke spiegeling uit en dat de wet van aantrekking dus heel vaak werk aan jezelf vraagt. Makkelijk en snel te lezen boek. 

master your mindset

Matthew Syed

 Jij kan dit (echt), Krijg meer zelfvertrouwen en laat je dromen uitkomen

Ontdek je talent en geloof in je dromen!

Stel dat je echt (bijna) alles zou kunnen? Het is minder moeilijk dan je denkt.
Heb jij het idee dat… * je voor wiskunde speciale hersens nodig hebt? * je heel goed bent in sport, of heel slecht? * je geen greintje gevoel hebt voor muziek?
Dan heb ik dit boek voor jou geschreven. Wat nou als de gedachten die jou tegenhouden helemaal niet kloppen? Ik zal je een geheim verklappen: je kan je grootste dromen uit laten komen, als je maar de juiste mindset hebt.
Jij kan dit. Echt.
Dat weet ik gewoon. Want ik ben zelf ook niet geboren als sportwonder. En toch stond ik twee keer op de Olympische Spelen!

jij kan dit echt